Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 62/2012 Nr. 1
Möglichkeiten und Grenzen beim Nachweis von Agrobactericum vitis in Reben mittels unterschiedlicher auf PCR basierender Methoden Riedle-Bauer, Monika; Mörtel, Judith; Bauer, Helmut; Knobling, Astrid |
Kurzmitteilung: Nachweis von Eiklar- und Caseinrückständen im Wein mittels Enzyme-linked Immunosorbent Assay (ELISA) unmittelbar nach der Schönung und im Laufe der Lagerung Patzl-Fischerleitner, Elsa; Eder, Reinhard |
Analyse von (Poly)-Phenolen in kommerziell erhältlichen Rotweinen via LCS-MS Hermann, Gerrit; Jaitz, Leonhard; Schmölzer, Christoph; Kollensperger, Gunda; Eder, Reinhard; Hann, Stephan Analyse von (Poly)-Phenolen in kommerziell erhältlichen Rotweinen via LCS-MS |
Sensory and chemical characteristics of wines from the variety 'Grüner Veltliner' in connection with the sur lie method Pavelescu, Dragos; Fiechter, Gregor; Steidl, Robert; Eder, Reinhard; Kneifel, Wolfgang |
Identification of oenological tannins extracted from oak wood Navojska, Jana; Wendelin, Silvia; Eder, Reinhard; Francakova, Helena Identification of oenological tannins extracted from oak wood |
Ein Ansatz zur sensorischen Erfassung von Weinterroir Flak, Walter; Wuketich, Andreas; Krizan, Rudolf; Tiefenbrunner, Wolfang; Wallner, Erich |
Einfluss verschiedener Prozessparameter auf wichtige Kenngrößen bei der Gegenstromdestillation von Apfelmaische Gössinger, Manfred; Eitner, Christina; Vogl, Karl |
Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 62/2012 Nr. 3
Auswirkung verschiedener Begrünung auf die Zikaden-Weingartenbegleitfauna (Auchenorrhyncha; Hemiptera) Tiefenbrunner, Wolfgang; Wechselberger, Katharina; Gangl, Helmut; Schmid, Rudolf; Leitner, Gerhard; Tiefenbrunner, Martin; Tiefenbrunner, Astrid |
Determination of total antioxidant capacity of 410 red wines Lehtonen, Pekka; Patrikainen, Erika Determination of total antioxidant capacity of 410 red wines |
Beta-glycosidase activities of Oenococcus oeni: Current state of research and future challenges Michlmayer, Herbert; Eder, Reinhard; Kulbe, Klaus Dieter, Del Hierro, Andres Beta-glycosidase activities of Oenococcus oeni: Current state of research and future challenges |
Comparison of different methods for O2 and CO2 measurement in wine Morozova, Ksenia; Schmidt, Oliver Comparison of different methods for O2 and CO2 measurement in wine |
Influence of gas mixtures on fruit softening and volatile formation in two plum cultivars (Prunus domestica) Golias, Jan; Letal, Jiri; Hic, Pavel |
Mitteilungen Klosterneuburg
Rebe und Wein, Obstbau und Früchteverwertung
Vol. 62/2012 Nr. 4
Die Auswirkung unterschiedlicher Standorte auf die Trauben- und Weinqualität bei der Sorte 'Sauvignon blanc' Pedri, Ulrich; Pertoll, Günther |
Determination of managanese in musts and wines from three different wine regions of Hungary (Vintages 1992 to 2001) Pour Nikfardjam, Martin S.; Gausz, Ibolya S.; Farkas, Valeria |
Differentation and identification of grapevine accessions of Ukraine by means of molecular markers Bocharova, Valery; Mulukina, Nina; Kovaliova, Irina; Regner, Ferdinand; Hack, Robert; Chebotar, Sabina Differentation and identification of grapevine accessions of Ukraine by means of molecular markers |
Results of Clonal Selection with the grapevine variety 'Olaszrizling' P. 2 Werner, Janos; Kozma, Pal jr. Results of Clonal Selection with the grapevine variety 'Olaszrizling' P. 2 |
Transmission of European Stone Fruit Yellows Phytoplasma ('Candidatus Phytoplasma prunorum') during the propagation process Riedle-Bauer, Monika; Bachinger, Karl; Stradinger, Josef; Emberger, Michael; Mörtel, Judith; Sara, Helmut |